10 vinuri românești înscrise la Concursul Internațional Wine in Box – Toulouse, Franța

Miercuri 12 februarie 2020, în cadrul restaurantului LA MAMA – Muzeul Taranului Roman Bucuresti, a avut loc ediția a IV-a, CONCURS NATIONAL VIN BAG-IN-BOX. Concursul este organizat de Azoc Star SRL, in parteneriat cu Smurfit Kappa Bag-in-Box (Franta) si VITOP (Italia), fiind corelat cu CONCOURS INTERNATIONAL WINE IN BOX (Franta).

JURIUL 1 a inceput degustarea celor 136 de vinuri inregistrate in concurs la ora 10:00. A fost format din trei comisii ce au avut urmatorii presedinti :

– Presedinte COMISIA 1 (6 membri): Catalin PADURARU

– Presedinte COMISIA 2 (9 membri): Iulian GRIGORESCU

– Presedinte COMISIA 3 (8 membri): Horia HASNAS

Au fost desemnați câștigătorii distinctiei CEL MAI BUN VIN BAG-IN-BOX pentru, 2020.

JURIUL 2, format in special din iubitori si pasionati de vin, la ora 16:00 a inceput degustarea acestor 30 de vinuri castigatoare. Au fost in total 31 membri care au degustat toate probele. Au desemnat drept castigatori ai distinctiei CEL MAI POPULAR VIN BAG-IN-BOX, urmatoarele vinuri :

– Alb: proba 44, CRAMA OPRISOR, VAL DUNA, Blanc de Roumanie, VARIETAL, 2019, 5L

– Roze: proba 128, CRAMA OPRISOR, VAL DUNA, Rose de Roumanie, demisec, 2019, 5L

– Rosu: proba 78, CASA BECIU, Merlot, demisec, DOC – CMD, 2018, 3L

Catalin COSTINIUC va selecta 10 vinuri castigatoare care vor fi inscrise la CONCOURS INTERNATIONAL WINE IN BOX (Franta, Toulouse, 20 martie 2020) si la VINARIUM – IWCB (Romania, Bucuresti, mai 2020) pe cheltuiala AZOC-STAR.

Catalin PADURARU va selecta 3 vinuri, despre care va face o recenzie in ZIARUL FINANCIAR, rubrica « Ce vinuri bem in acest week-end »

10 vinuri distinse cu CEL MAI BUN VIN BAG-IN-BOX si cele 3 vinuri cu CEL MAI POPULAR VIN BAG-IN-BOX vor primi trofeu cu aur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *