Alianța pentru Agricultură și Cooperare cere declararea  SECTORULUI  AGROALIMENTAR  ca strategic, de  SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ

Confederațiile si asociațiile cu reprezentativitate națională din industria agro-alimentară, membre ale Alianței pentru Agricultură și Cooperare, avertizează că în agricultură, personalul nu poate lucra de acasă, și nici nu poate lua concediu de odihnă, dat fiind ciclul de producție. Măsura șomajului tehnic are impact atât pe termen scurt, cât și mediu și lung și afectează toate părțile implicate de la fermieri prin restrângerea activității, până la personal – consumator de bunuri de larg consum și plătitor de taxe – prin restrângerea veniturilor.

Conștienți fiind că se impun măsuri speciale de ajutor pentru fermele în carantină (inventarierea și localizarea acestora; pachet măsuri de sprijin), aceste organizații consideră că libera circulație a persoanelor angajate în agricultură și activități conexe nu trebuie îngrădită inutil. Toate măsurile de urgență trebuie gândite în scopul de a se evita deplasarea suplimentară a fermierilor, pentru ca aceștia să fie concentrați pe lucrările agricole, să rămână în ferme și pe parcelele pe care lucrează.

Având în vedere aceste premise și  în condițiile actuale, guvernate de teama consumatorilor, fermierilor și procesatorilor pe fondul răspâdirii epidemiei de virus COVID-19, se impune declararea  SECTORULUI  AGROALIMENTAR  ca strategic, de  SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ.

Scrisoarea adresată autorităților statului român, din partea Alianței pentru Agricultură și Cooperare o puteți citi integral aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *