An greu pentru piața de ciocolată

Piața românească a crescut 60.000 de tone de ciocolată procesează anual România, în creștere față de anii trecuți.  Cu toate acestea, experții spun ca de fapt creșterea este mult muncită, iar tendința europeană este de contractare.

„Ne-am confruntat cu cel mai greu an pentru industrie. A început cu prețul la cacao, care s-a dublat și a generat o adevărată criză. A continuat cu mărirea tva-ului la produsele dulci de la 9 la 19% și de 2 luni ne confruntăm cu o semi-criză europeană pe piața de lactate” – precizează Marian Anghel, owner OmniaGusti.

În ajutorul micilor producatori nu a venit nicio organizație de profil, ci un importator român.  Acesta a înțeles ce se întâmplă în piață, a făcut stocuri și a ajutat mult la atenuarea șocului, refuzând sa mărească prețul pe o perioadă destul de lungă, atât cât s-a putut. Creșterea TVA este debusolantă, ca materie primă, zaharul beneficiază de tva 9%. „Acesta este unul dintre momentele în care un om poate alege sa fie profitor sau partener. OmniaGusti a ales sa fie partener. Și cred ca asta va conta atât timp cât aceste companii vor exista” – spune Andreea Ilina, organizator Chocolate Saga.

Primul magazin Bean to bar din România se deschide la București

Kestar deschide primul magazin Bean to bar la București.  Magazinul va găzdui întreg procesul de transformare a bobului de cacao, produsele de aici fiind complet naturale. „Investiția în depozitul de cacao crudă și laboratorul de producție este de 150.000 euro, iar investiția în magazin de circa 80.000 euro. Importăm cacao crudă,  avem în stoc în jur de 23 de origini. Ne extragem propriul unt de cacao din boabele prăjite. Toată ciocolata și produsele cum ar fi unt de cacao și cacao pudră sunt produse, din boabele crude, în fabrica noastră” – anunță reprezentanții Kestar.

OmniaGusti anunță deschiderea celui de-al 7-lea centru logistic din țară

După Timișoara, București, Craiova, Brașov, Oradea, Bacău, compania anunță deschiderea celui de-al 7-lea centru logistic la Constanța. Depozitul este atât garanția așezării brandului în piață, cât și garanția partenerilor că nevoile le sunt îndeplinite rapid și corect. OmniaGusti are ca scop construirea unei platforme ideale , atât pentru cofetării, cât și pentru persoane fizice pasionate. “Vom fi prezenți la Saga Chocolate cu un nou concept. Un proiect care va fi funcțional pentru public la începutul anului 2025. Părerea clienților, a oamenilor este importantă pentru noi și vom ține cont de orice idee sau orice propunere menită să ne ajute să lansăm platforma perfectă. Cofetareste.ro va fi un site complet, interactiv, iar serviciile oferite de această platformă vor fi unice în România. Logistica este 90% în regim propriu, pentru a controla mult mai ușor comenzile, iar clientul să fie pe deplin satisfăcut. Și pentru a premia oamenii care participă la acest festival al ciocolatei, aceștia vor putea sa se înregistreze pe site-ul Cofetareste.ro,  pe parcursul celor trei zile, beneficiand de un discont pentru prima comandă” – comunică OmniaGusti.

Chocolate Saga Ediția de Crăciun se desfășoară în perioada 22- 24 noiembrie , de luni pana vineri, la Sala Polivalentă din capitală și va fi cel mai mare eveniment de profil din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *