Apicultorii se pregătesc în septembrie pentru Târgului Naţional al Mierii

Cea de-a 19-a ediție a Târgului Naţional al Mierii, organizată în perioada 14 – 16 septembrie 2018, reprezintă deja un eveniment cunoscut şi aşteptat la nivelul Capitalei, fiind dedicat în principal consumatorilor de produse apicole. Cei aproximativ 100 de expozanţi prezenţi – apicultori şi firme specializate, îşi vor etala produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produse apicole obţinute direct din stupină până la produse apicole condiţionate sau alte preparate derivate din produse apicole –  suplimente nutritive, cosmetice etc.

De asemenea, de acest târg vor putea beneficia şi apicultorii deoarece vor fi prezente şi produsele dedicate acestora – stupi şi componente, utilaje şi alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriţie, cărţi de specialitate etc.

Uniunea Europeană este al doilea producător mondial cu 250.000 de tone de miere de albine, după China, conform datelor furnizate de către Comisia Europeană. Printre ţările europene cu cea mai mare contribuţie pe piaţa de profil se numără Spania, Grecia, Franţa, România, Germania și Ungaria, state unde conditiile climatice permit dezvoltarea sectorului apicol.

Potrivit celor mai recente date, la nivelul ţării noastre există peste 40.000 de apicultori., care au înregistat în 2017 o producție de peste 30.000 de tone de miere, din care aproape jumătate au plecat la export. În ce privește numărul familiilor de albine, se constată o creștere de la 1.437.394 familii în 2016, la 1.602.453 familii în anul 2017.

TÂRGUL NAȚIONAL AL MIERII – EDIŢIA DE TOAMNĂ,  organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, se va deschide vineri, 14 septembrie 2018, ora 10.00, pe platforma apicolă din Băneasa, Bucureşti, B-dul Ficusului nr. 42, sector 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *