BioEF lansează în premieră pe piața lactatelor din România primele alimente funcționale: iaurturi cu melatonină și colostru bovin

BioEF, companie românească cu tradiție pe piața farmaceutică, lansează în premieră pe piața lactatelor din România două produse noi, iaurturile din gama Vitalact cu melatonină și colostru bovin, ce au avantaje directe pentru sănătate, în plus față de efectele nutritive proprii oricărui iaurt.

Astfel, prin suplimentarea cu compuși naturali cu proprietăți terapeutice (colostrum liofilizat, melatonină) în cadrul unui proces complex, iaurturile au fost transformate în alimente funcționale cu efecte benefice asupra stării de sănătate a organismului uman, indiferent că vorbim despre digestie, imunitate sau buna- dispoziție.

„În ultimii 26 de ani, am fost preocupați permanent de obținerea unor produse eficiente pentru sănătate, fie că e vorba de medicamente sau suplimente alimentare. Împreună cu echipa Bioef, am reușit să dezvoltăm produsele din gama alimentelor funcționale Vitalact, o combinație fericită între laptele produs în condiții ecologice și unele molecule cu beneficii evidente pentru sănătatea umană, afirmă dr. farm. Mihai Miron, Președintele BioEF, parte din grupul ROPHARMA.

Beneficiile colostrului

Colostrul bovin, provenit din laptele secretat în primele zile după fătare, este obținut prin liofilizare, un proces realizat la temeperaturi de -40C. Această tehnologie permite transformarea unui produs în pulbere, cu păstrarea intactă a tuturor componentelor active: lactoferina, proteine, aminoacizi esenţiali, imunoglobuline, vitamine, factori de creștere – molecule cu rol imunostimulant și de creștere a rezistenței organismului la infecții. Același colostru este utilizat de mulți ani și în formulele de lapte praf Vitalact pentru sugari și copiii mici,  fiind obiectul unei teze de doctorat susținută la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca de către unul dintre membrii echipei laboratoarelor Bioef.

Beneficiile melatoninei

Melatonina sau „hormonul somnului”  este secretat natural în primele ore ale nopții atât la om, cât și la animale. S-a observat că laptele muls noaptea conține cantități mari de melatonină, ajută la liniștire și induce somnul. Indiferent daca suntem stresați, agitați sau prea obosiți, melatonina contribuie la atenuarea tulburărilor de somn (inclusiv a celor create de diferențele de fus orar), scade timpul necesar adormirii și ajută la obținerea unui somn profund, odihnitor. Iaurtul cu melatonină produs de BioEF conține melatonină obținută natural din laptele de vacă ce a fost recoltat în timpul nopții, în afara oricărei surse de lumină albă.

Lapte ecologic 100% românesc, din ferma proprie

Brandul românesc Vitalact are la bază exclusiv laptele obținut în propria fermă de vaci din Doștat, județul Alba, înconjurată de 1500 hectare de terenuri agricole ce furnizează nutrețuri atent selecționate. Acest flux de producție integrat „de la furcă la furculiță” asigură produselor calitate și o maximă trasabilitate – de la cultura propriilor plante furajere în sistem ecologic certificat, la recoltarea laptelui în sălile de muls computerizate, până la procesarea produselor în fabrica modernă din județul Hunedoara. Produsele Vitalact nu conțin aditivi sau conservanți și nu sunt supuse tratamentului termic la temperaturi ultra-înalte (UHT), asfel fiind protejate toate elementele benefice din compoziția laptelui (lactobacili, proteine, vitamine etc.). În plus, iaurturile Vitalact nu sunt pasteurizate post-producție, un alt argument ce garantează prospețimea produselor.

„Bun-venit” alimentelor funcționale!

Într-o perioadă în care toată lumea este preocupată să mănânce sănătos, apariția unor iaurturi îmbogățite cu elemente benefice organismului este salutară. Produsele lactate sunt alimente de bază în dieta zilnică, iar dacă ele ne pot îmbunătăți în mod natural imunitatea și starea de bine, nu trebuie decât să profităm”, spune dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist. Cele două super iaurturi cu melatonină și colostru sunt disponibile în rețeaua de magazine Mega Image.

Compania Bioef, parte din Grupul ROPHARMA, a fost înființată în anul 1994 și este specializată în producția de lapte praf pentru sugari și copii mici, produse avizate de către Ministerul Sănătății, fabricate la Doștat, în județul Alba. Fabrica își desfășoară activitatea prin flux integrat, controlat de către medici, farmaciști, biologi, chimiști, respectiv medici veterinari și beneficiază de materia primă din propriile ferme.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *