Cargill a conceput primul robot care sprijină bunăstarea animalelor

Specialiștii Cargill au realizat primii roboți care contribuie la bunăstarea animalelor și siguranța angajaților. Roboții sunt concepuți pentru a muta bovinele din țarcuri în zona de recoltare, reducând astfel stresul animalelor provocat de prezența umană. În plus, angajații pot opera roboții de pe un podium aflat deasupra țarcurilor, reducând riscurile de siguranță ale celor care lucrează cu bovine care pot cântări și  1300 de kilograme.

„Șoferul robotic dezvoltat de Cargill este o inovație majoră în manipularea și bunăstarea animalelor de fermă”, a spus Temple Grandin, profesor de științe animale la Universitatea de Stat din Colorado. „Acest dispozitiv va duce la progrese uriașe în siguranța angajaților în timp ce va deplasa animale mari și va reduce stresul asupra lor”.

Pentru dezvoltarea unui prototip a fost nevoie de o perioadă de 2 ani  de teste, cu o contribuție semnificativă din partea experților în domeniul bunăstării animalelor, precum Temple Grandin, a angajaților din fermele de creștere a bovinelor de carne și a inginerilor furnizorului de echipamente Flock Free din New Jersey. Folosind brațe automate, suflante și înregistrări audio pentru a mișca bovine într-o direcție dorită, roboții pot funcționa în ploaie, zăpadă sau noroi, fără întârziere în operațiunile zilnice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.