Concursul de Vinuri Rose a ajuns la a 9-a editie

Din nou la Comana, anul acesta, pe 14 Mai va avea loc cea de a 9-a editie a Concursului de Vinuri Rose romanesti cu juratii romani si straini degustand 16 vinuri rose nearomate (selectionate din 66) și 5 vinuri aromate (selectionate din 8). Asa se va derula anul acesta Concursul national de vinuri rose organizat de Vin2.ro / Razvan Stoenescu, PistoaneBaricate.ro / Iulian Grigorescu si Oenolog.ro / Laurentiu Horodnic, cu sprijinul Asociatiei Winelover Romania. 

Un concurs a carui relevanta creste an de an

Ca o recunoastere a importantei evaluarilor asupra acestei categorii de vinuri (rose, aromate si nearomate, cu pret de raft între 20-60 de lei), mai multi sponsori s-au alaturat Concursului: Carrefour Romania (sponsor Platinum), Sodinal si Dagmar Distribution (sponsori Gold) si MediaSATCarpathian Springs si Romanian Drink Service (sponsori Silver). An de an, concursul a crescut, astfel incat, in 2021, pe langa juratii romani (membri Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, absolvenți de cursuri WSET, somelieri recunoscuti, comercianti de profil, bloggeri și jurnalisti de profil), 5 specialisti straini influenti se alatura eforturilor de evaluare. Acestia vor primi esantioane secretizate si vor puncta simultan cu colegii din Romania, urmand ca prezenta lor sa contribuie la un grad mai ridicat de precizie a jurizarilor, dar – cel mai important – la o promovare mai buna a vinurilor romanesti peste hotare. 

Evaluatorii straini sunt: Master of Wine Elizabeth Gabay, autor al unei apreciate carti despre rose-uri, consultant și publicist de anvergura internationala; Michael Wising, consultant al Systembolaget din Suedia, monopolul de stat asupra comertului cu vinuri; Yvone Zohar, jurnalist olandez pe această nisa cu activitate internationala; Michal Bardel, oganizator al Rose International Championship; Georgi Mihov, somelier si organizator de cursuri de vin din Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *