Concursul Național Vin Bag-In-Box și-a desemnat câstigătorii

Competiție strânsă între 31 de producători de vin din România și Republica Moldova, care s-au înscris în concurs cu 136 de vinuri. Cele trei categorii, 61 sortimente de vin alb, 29 roze și 46 rosu au fost analizate și degustate în orb de către specialiștii din domeniu, iar calitatea a fost cel mai important criteriu în stabilirea câstigătorilor Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box si Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – Medalia de Aur:

Vin alb: NALBA – Crama Hamangia ( Sauvignon Blanc, 2019) – 85 puncte

Vin roze: ROZE AROMAT DE HUȘI Domeniul Averești (demisec, 2019) – 86 puncte

Vin roșu: VARANCHA – Crama Gîrboiu (Merlot sec, 2018) – 83 puncte

„Ne așteptăm să avem în concurs peste 120 de probe în acest an, întrucât remarcăm o creștere semnificativă a consumului de vin ambalat la bag-in-box, precum și îmbunătățirea constantă a calității vinului astfel ambalat. Vinurile la bag-in-box care vor fi medaliate vor primi însemne aplicabile pe exteriorul cutiilor. Aceasta este o metodă de validare a calității, care va fi benefică atât consumatorilor, cât și comercianților. Obiectivul principal al concursului este acela de a sprijini consumatorii de vin ambalat la bag-in-box atunci când doresc să aleagă un vin certificat în mod obiectiv de specialiști din lumea vinului și degustători recunoscuți, din România, precum și de promovare pe piața europeană a vinurilor românești ambalate în bag-in-box” – a declarat reprezentantul Smurfit Kappa Bag-in-Box, dl. Cătălin Costiniuc.

Concursul Național Vin Bag-in-Box beneficiază de sprijinul companiei franceze Smurfit Kappa Bag-in-Box, a filialei italiene Smurfit Kappa Bag-in-Box Vitop și este organizat după modelul celui mai mare concurs de vinuri de profil din lume – Concours International Wine In Box din Franta. În urma evaluărilor la Concursul Național Vin Bag-in-Box, organizatorul va oferi 33 diplome (distinctii) în funcţie de cel mai mare punctaj atribuit de juriu. Dintre acestea, va selecta 10 (zece) vinuri si le va inscrie la „Concours International Wine In Box”, Toulouse, Franta www.best-wine-in-box.com care va avea loc in ziua de 20 martie 2020.

De asemeni, tot ca o recompensă pentru obtinerea unui punctaj mare la concurs, organizatorul va selecta 10 (zece) vinuri dintre cele care au primit distinctie si le va inscrie la „International Wine Contest Bucharest – VINARIUM”, www.iwcb.ro care va avea loc in perioada de 28 – 31 mai 2020, iar domnul Catalin Paduraru, presedinte „International Wine Contest Bucharest – VINARIUM”, www.iwcb.ro va selecta 3 (trei) vinuri dintre cele care au primit distinctie si le va face o recenzie in publicatia ZIARUL FINANCIAR, la rubrica «Ce vinuri bem in acest week-end». Pentru cramele din România, participarea la competiții internaționale de acest gen, este o modalitate de creștere a vizibilității la nivel mondial. Suntem mândri de faptul că în anii precedenți, atât în 2017, 2018 cât și în 2019, au fost producători români câștigători la concursul international din Franța.

În cadrul concursului au fost stabilite două jurizări:
– juriul 1, care a desemnat castigatorii distinctiei Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box si Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – Medalia de Aur, este constituit din oenologi, membri ADAR, certificaţi WSET, somelieri, bloggeri, jurnalişti, producători si comercianti de vin
– juriul 2, care a desemnat castigatorii distinctiei Cel mai popular vin ambalat în Bag-in-Box, este constituit din consumatori si pasionaţi de vin.

Pentru cel de-al IV-lea an consecutiv, AZOC-STAR SRL, partener oficial unic și exclusiv pentru Europa de Est (Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Moldova și România) al Diviziei Smurfit Kappa Bag-in-Box, cu sediul central in Franța, localitatea Epernay,  a organizat Concursul National Vin Bag-In-Box, editia a IV-a.  Concursul a avut loc în Bucureşti, strada Monetariei nr. 3 la restaurantul LA MAMA – Muzeul National al Taranului Roman, în data de 12 Februarie 2020.

Azoc Star este membră a diviziei Smurfit Kappa Bag-in-Box, fiind responsabilă cu operațiunile din estul Europei (Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Moldova, România etc). Divizia Smurfit Kappa Bag-in-Box deține opt fabrici în toată lumea, este liderul european pentru soluții bag-in-box, iar robinetul său Vitop este numărul unu mondial pentru pungile bag-in-box. Ambalajul Bag-in-Box este ideal nu doar pentru vin, ci pentru toate produsele lichide sau semi-lichide, existând capacități de la 1,5 litri până la 1.000 litri. Sistemul bag-in-box oferă produselor alimentare o creștere a duratei de consum de până la câteva săptămâni de la deschidere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *