Cooperativa Țara Mea preia cinci dintre cele mai mari bazine legumicole din țară

După ce a reușit să cultive legume românești pe 60ha in ferma proprie de la Ciolpani, Cooperativa Țara Mea anunță că are, începând cu luna noiembrie, cinci cooperative  reprezentând cei mai importanți producători de legume și fructe din bazine cunoscute ale țării – Vidra, județul Ilfov, Lungulețu – Dâmbovița, Hunedoara, Ilfov  șil Olt.  Vorbim de patru zone renumite care aprovizionează cu produse de calitate, apreciate de români pentru gustul deosebit, și care de acum vor putea fi găsite cu mult mai ușor și pe rafturile magazinelor.  Concret, este vorba de aproape 3.500 ha de legume în câmp și solarii, livezi și plantații de căpșuni,  care vor mări semnificativ oferta noastră de vânzare.

O dată cu adeziunea la Cooperativa Țara Mea, bazinele legumicolevor beneficia de experiența și expertiza specialiștilor noștri și vor avea acces la toate facilitățile puse la dispoziția celor care ne sunt alături de mai multă vreme.

„Suntem mândri să integram in familia Tara Mea bazinele Vidra, Lungulețu, Hunedoara, Ilfov și Izbiceni. Împreună, cooperativele au aproximativ 200 de membri în județele Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova și Buzău și dispun de peste 100 ha de solarii și culturi de legume în câmp, 150 ha de livada și 1.000 ha de culturi vegetale.  Legumele de la Vidra, Lungulețu si Izbiceni sunt apreciate pe piața din toată țara și nu mai au nevoie de nicio prezentare”, a declarat Florin Burculescu, președintele Cooperativei Tara Mea.

Varza de Lungulețu este, începând de astăzi, varza Tara Mea

“La Lungulețu, toată lumea produce cartofi și varză fără să aibă o strategie de piață. Se produce mult, iar neavând o piață de vânzare asigurată, rezultă pierderi însemnate pentru producători aproape în fiecare an. A venit momentul să depășim această etapă și să devenim cu adevărat competitivi. Tara Mea este vectorul prin care ne dezvoltămi”, a declarat Ionuț Lăscaie, reprezentantul Cooperativei de la Lungulețu, un grup de legumicultori care lucrează împreună circa 3.000 ha cultivate cu legume (două recolte anual).

Când vorbești de roșíi în România, nu ai cum să nu te gândești la Izbiceni. Ne-am obișnuit deja ca aici să apară primele roșii pe piață în fiecare primăvară, iar tot legumicultorii olteni să închidă și sezonul

„Cooperativa noastră are 50 de membri care lucrează în total circa 50 ha de solarii.  Sunt legumicultori din generație în generație, pentru care cultura tomatelor nu mai are aproape niciun secret. Din păcate, nu putem spune același lucru și când vine vorba de vânzarea producției. Sperăm să rezolvăm o dată pentru totdeauna această problemă, iar de la anul consumatorii să găsească în magazine tot mai multe roșii de Izbiceni. De ce să aducem roșii din import, fără gust, când noi nu avem unde să le vindem pe ale noastre?”, spune Costin Gheorghe, președintele Cooperativei care reprezintă judetul Olt.

„Pana in 2022, sunt sigur că, in aceasta formulă, legumele românești vor domina in rafturile magazinelor.” (Gheorghe Vlad, președinte cooperativa Vidra)

Cooperativa Țara Mea a investit, in ultimii doi ani, aproape 1 milion de euro în ferma proprie aflată la Ciolpani, langa București. De aici se livrează zilnic legume către bucureșteni. „Pariul nostru nu este pe produse, profit sau cantități, ci pe legume românești de calitate. Lucrăm cu încrederea că România va reuși să își hrănească toți locuitorii cu legume autohtone, sănătoase și proaspete.” (Florin Burculescu)

Tara Mea a reusit sa livreze in acest sezon peste 10. 000 de tone de legume romanesti – rosii, castraveti, ardei, ceapa, furnizate de 300 de producători din marile bazine legumicole ale țării.

Tara Mea pregateste cea mai mare platforma nationala de legume, instrument online care va asigura contactul direct intre fermierii locali si hypermarketuri, fara intermediari, scopul declarat fiind reducerea la jumătate a importurilor. Brandul Tara Mea livreaza, inca din 1996, produse romanesti autentice, de cea mai buna calitate.

Cooperativa Tara Mea este cea mai mare cooperativa agricola din Romania si are peste 1.000 de fermieri membri, cu activitati pornind de la cultivarea legumelor, procesarea lactatelor si pana la productia de carne de porc si pasare, produse finite si bacanie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.