Corteva Agriscience își dezvoltă portofoliul de produse biologice

Corteva Agriscience, o companie  lider în sectorul agricol, și M2i, lider pe piața produselor biologice de protecția culturilor pe bază de feromoni, au anunţat azi acorduri globale multi anuale pentru cercetarea, dezvoltarea şi comercializarea la nivel global a soluţiilor de combatere a dăunatorilor, pe bază pe feromoni.

Cele două companii vor colabora îndeaproape pentru a lansa pe piață portofoliul bogat de produse semiochimice deșinut de M2i, care include produse pe bază de feromoni, atăt pentru culturi speciale, cât și culturi de câmp. Prin combinarea tehnologiilor de la Corteva și M2i, vor dezvolta soluții inovatoare pentru a ajuta fermierii să combată daunătorii din culturi și pentru a prelungi durata de viață a insectelor benefice. Detaliile acordului nu au fost încă dezvăluite.

“Corteva Agriscience se angajează să ofere fermierilor o gamă largă de produse pentru combaterea dăunătorilor, inclusiv produse de origine naturală,” a declarat Susanne Wasson, Președinte, segmentul de Protecția Plantelor, Corteva Agriscience. “Suntem încântați să colaboram cu M2i, iar produsele lor bio-degradabile unice, stau la baza unor noi mecanisme și formulări dezvoltate pentru fermieri.”

“În doar șase ani, M2i a ajuns lider pe piața insecticidelor pe bază de  feromoni, fiind o piatră de temelie a tranziției către o agricultură mai ecologică și mai durabilă, devenind un reper mondial în acest domeniu. Suntem încântați să cooperăm cu un lider precum Corteva Agriscience, contribuind la extinderea sa în domeniul combaterii biologice a dăunătorilor. Suntem convinși că trecerea la o agricultură durabilă se va face în strânsă cooperare cu fermierii, datorită ajutorului primit din partea grupurilor de experţi Corteva,” a declarat Philippe Guerret, Director General şi Preşedinte al M2i.

Acestea sunt primele contracte de colaborare pentru noul portofoliul global de produse biologice elaborate recent de către Corteva, dedicate dezvoltării resurselor pentru fermierii care folosesc produse de combatere biologică aplicate la nivel foliar și al solului, bio-stimulatori, bio-ferilizanți pentru sănătatea culturilor. Feromonii asigură o combatere extrem de eficientă a insectelor prin blocarea sau perturbarea comportamentelor de împerechere ale dăunătorilor țintă.  Această abordare specifică oferă o soluție viabilă pentru managementul integrat de combatere a dăunătorilor din culturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *