Danone România donează 250.000 de euro pentru a sprijini lupta împotriva pandemiei

De la începutul pandemiei, echipa Danone a sprijinit permanent comunitățile din România prin donarea a peste 400.000 de produse (iaurturi, smântână, produse pe bază de plante) în valoare de peste 280.000 de euro, destinate pacienților și medicilor din spitale și persoanelor aflate în situații vulnerabile. În acest sens, compania va continua să sprijine oamenii care au nevoie de ajutor în această perioadă dificilă.

Angajații companiei sunt implicați direct în colectarea nevoilor spitalelor din toată țara și, cu ajutorul neprețuit al echipei Dăruiește Viață, vor fi puse la dispoziție echipamentele și materialele medicale necesare.

„În astfel de momente, este mai important ca oricând să acționăm cu claritate, să reacționăm rapid și cu precizie și să fim uniți. De aceea, pentru a ne proteja angajații și partenerii, compania noastră se angajează la nivel global să îi susțină pe aceștia, garantând, totodată, siguranța lanțului de aprovizionare al produselor noastre. În același timp, suntem alături de comunitate și ne oferim în continuare ajutorul. Am identificat cel mai bun mod posibil pentru a acoperi unele nevoi tot mai mari de echipamente și materiale medicale din cele mai vulnerabile locuri din România. Toate acestea cu ajutorul colegilor noștri, care s-au oferit voluntar să sprijine prin identificarea și centralizarea nevoilor direct de la spitalele din toată țara. Suntem cu toții responsabili și este important să fim uniți pentru a depăși această situație cât mai ușor. Acum, viziunea noastră “One Planet. One Health” este și mai relevantă pentru noi”, a declarat Natalia Gelshtein-Kiss, Market Director pentru Danone România, Bulgaria și Țările Adriatice.

”Este foarte important, în această perioadă, să fim alături de comunitățile noastre și să ne arătăm sprijinul atât în București, cât și în țară, în orașele mai mici și mai mari. Pentru noi, #ReușimÎmpreună este mai mult decât un nume de campanie, este ceea ce ne animă și ne face să mergem mai departe. Nu există o cauză mai bună decât viața. Îi invităm pe toți cei care se pot alătura să contribuie pentru a ajuta cadrele medicale și a da o șansă în plus pacienților din România.” – Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

”Cu responsabilitate și solidaritate vom trece împreună peste această pandemie. Ne bucurăm de implicarea Danone pentru a sprijini spitalele din România și personalul medical, astfel încât să poată oferi îngrijirea necesară pacienților cu coronavirus, dar și cu alte patologii. Fiecare acțiune contează, pentru că poate salva o viață. Sperăm ca tot mai mule companii și persoane fizice să se alăture cu donații pe site-ul daruiesteviata.ro.” – Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

Totodată, pentru a proteja siguranța angajaților, partenerilor și consumatorilor săi, compania a sporit măsurile de siguranță și prevenție, acestea vizând întregul său lanț de aprovizionare: începând cu laptele colectat de la fermierii români, în fabrica și în depozitul din București și până la livrarea produselor către magazine. Au fost luate și alte măsuri preventive precum amplasarea de echipamente și covorașe suplimentare pentru dezinfecție  în toate unitățile companiei, sporirea numărului de acțiuni de dezinfectare a tuturor suprafețelor înainte și după fiecare schimb de lucru, precum și a microbuzelor care transportă angajații la fabrică și la depozit.

Pentru a veni în sprijinul angajaților săi, la nivel global, compania și-a luat angajamentul ferm de a garanta contractele și veniturile celor 100.000 de angajați Danone din toată lumea până la 30 iunie 2020, oferind, de asemenea, o asigurare de sănătate extinsă (pentru concediu medical, îngrijirea copiilor, carantină), precum și o primă specială pentru cei care își desfășoară activitatea la locul de muncă pe durata pandemiei.

În aceste momente, este important să fim uniți, să arătăm solidaritate și să ajutăm. Toată lumea poate contribui și se poate alătura inițiativei Dăruiește Viață, care sprijină spitalele din România pe vremea pandemiei, prin trimiterea unui SMS la numărul  8826 cu mesajul ÎMPREUNĂ (valoarea unui SMS este de 2 euro, iar SMS-urile pot fi trimise doar de pe teritoriul României).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *