Delaco a automatizat și optimizat cele 11 depozite, obținând 100% trasabilitate

Cu o cifra de afaceri de peste 90 de milioane de euro, Delaco si-a imbunatatit considerabil activitatea dupa implementarea solutiei WMS – pentru managementul depozitelor, de la Senior Software. Printre rezultatele obtinute se numara:

– 100% trasabilitate, de la receptie si pana la livrare
– Rata erorilor umane in procesarea datelor este aproape de zero
– Cresterea cu 25% a productivitatii angajatilor
– Greselile de colectare in procesul de picking au ajuns la un procent de sub 1%
– Marirea cu 15% a spatiului pentru depozitare
– Cresterea vitezei de procesare a datelor/comenzilor – livrare in 24 h
– Scurtarea traseelor si a timpilor de picking
– Instruirea rapida a noilor angajati

Prin automatizarea si optimizarea cele 11 depozite, compania a obtinut 100% trasabilitate, iar rata erorilor de procesare a datelor este acum aproape de zero. Datorita depozitarii inteligente si a optimizarii traseelor de picking, compania are cu 15% mai mult spatiu, o productivitate cu 25% mai mare in randul angajatilor si livreaza produsele in 24 de ore, oriunde in tara.

Stabilitatea, intuitivitatea, dar si interfata user-friendly sunt cateva dintre caracteristicile softului WMS apreciate de echipa Delaco, beneficiile remarcandu-se la scurt timp dupa implementare.

“Dupa implementarea sistemului WMS de la Senior Software, cel mai mare beneficiu pe care l-am remarcat a fost stabilitatea solutiei. Nu sunt necesare interventii zilnice sau saptamanale pe sistem, acuratetea datelor este mult mai mare si numarul de erori a fost considerabil redus. In plus, interfata prietenoasa a solutiei WMS a condus la reducerea timpilor de training pentru angajatii noi si cei existenti”, a declarat Marius Istrate, IT Manager – Delaco.

Prin reorganizarea zonelor si a modului de depozitare, precum si prin asezarea inteligenta a marfurilor pe categorii, echipa Delaco a economisit timp, spatiu si a crescut acuratetea proceselor si productivitatea in depozit.

“In ceea ce priveste optimizarea layoutului din depozit, in urma discutiilor cu echipa Senior Software, am renuntat la niste rafturi gravitationale, in favoarea unor rafturi verticale si astfel am reusit sa crestem viteza de deplasare a pickerilor.

Printre beneficiile masurate, putem enumera cresterea spatiului de depozitare cu 15% si a productivitatii angajatilor cu 25%. De asemenea, a crescut viteza de prelucrare si transmitere a datelor si a scazut procentul datorat erorilor umane aproape de zero. Toate procesele din depozit sunt definite in WMS si avem 100% trasabilitate de la intrare si pana la livrarea la clientul final. Acuratetea pickingului s-a imbunatatit foarte mult, iar greselile din timpul colectarii produselor au scazut sub 1%”, a mentionat Ildiko Uzoni, Logistics Manager – Delaco.

Echipa Delaco a ales sa utilizeze in depozite si o serie de echipamente Zebra, furnizate prin platforma itDepot, solutiile hardware venind in completarea softului WMS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *