Doripesco – locul I in Topul National al Firmelor

Compania Doripesco a fost premiata in cadrul Galei Topului National al Firmelor, care a avut loc la Romexpo, in data de 7 noiembrie. Topul National al Firmelor este realizat de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei. In cadrul acestui eveniment, compania Doripesco a primit locul I, la categoria Agricultura, Slivicultura si Pescuit.

Topul National al Firmelor, organizat in exclusivitate de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei, este un clasament al celor mai competitive firme din Romania. Clasamentul realizat anual de Camera de Comert si Industrie a Romaniei are la baza criterii clare si complexe la nivel national, prevazute de lege si implementate de fiecare Camera la nivel de judet. Topul National al Firmelor premiaza in fiecare an cele mai performante companii din 7 domenii de activitate (industrie, servicii, comert, turism, cercetare-dezvoltare si high-tech, agricultura, silvicultura si pescuit si constructii). Editia a XXV-a din 2018 aduce in prim plan 1.766 intreprinderi mari si foarte mari, 8.773 intreprinderi mijlocii, 46.903 intreprinderi mici si 630.574 microintreprinderi.

Cu o activitate de 20 de ani pe piata romaneasca, Doripesco este furnizor national in cele peste 100 magazine Kaufland. In afara de reteaua nationala Kaufland, produsele Doripesco se pot gasi in: Carrefour, Metro, Selgros, Billa, iar in Auchan, Cora, Penny (grupul REWE) si Mega Image se gasesc sub marca proprie (Mega Image: Gusturi Romanesti, Cora: Traditia Gustului, Penny: Hanul Boieresc, Auchan: marca proprie Auchan), dar si in magazinele Sergiana. In plus, produsele Doripesco se gasesc si pe pietele externe (Franta, Germania, Italia, Anglia, Emiratele Arabe Unite si Israel). Pentru compania Doripesco standardele de calitate reprezinta o prioritate, motiv pentru care tocmai a fost obtinut IFS pentru sectia de procesare. Produsele companiei au fost de fiecare data apreciate in cadrul targurilor si expozitiilor nationale si internationale. Unul dintre cele mai importante produse ale companiei este reprezentat de Novacul Afumat din Tara Barsei, acesta fiind singurul produs din sectorul piscicol cu certificare IGP.

O dorinta veche a membrilor echipei Doripesco este listarea la bursa, compania facand eforturi continue in ultimii 7  ani pentru a deveni atragatoare pentru potentialii investitori. Astfel, va deveni prima societate din sectorul piscicol listata la bursa din Romania. „Deoarece Doripesco a fost prima societate comerciala privatizata din sectorul pescaresc si fiindca in acest an implinim 20 de ani de activitate, ne-am propus ca Doripesco SA  sa devina  prima societate listata la Bursa AERO din Romania, din sectorul pescaresc” – spune Ing. Dorin Crizbasan – Director General S.C. Doripesco S.A.

Doripesco are in vedere noi investitii si proiecte de dezvoltare, unul dintre acestea se refera la construirea unui restaurant in forma de corabie, cu o capacitate de 250 locuri langa cel mai vechi restaurant Doripesco, Complexul Turistic Vadu Rosu. Valoarea eligibila a proiectului este de 18.302.768,60 lei, din care finantarea POPAM reprezinta 49,3815%.

Compania Doripesco SA a inregistrat la finalul anului 2017 urmatorii indicatori financiari: cifra de afaceri neta 19.693.298 lei si profitul din exploatare 861.203 lei, avand un numar de 112 angajati. Pentru toate aceste rezultate si performante, meritul este al intregii echipe Doripesco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *