FrieslandCampina România lansează ”Împreună, pentru o fermă mai bună”

Programul  „Împreună pentru o fermă mai bună” este un proiect FrieslandCampina Romania de susținere a fermierilor din Ardeal, singura sursă de lapte pentru produsele Napolact.

Acesta are la bază conceptul de „Farmer to Farmer” (de la fermier la fermier) și presupune un schimb de experiență între fermierii olandezi și cei cu care FrieslandCampina România colaborează. O serie de experți olandezi, membri ai Cooperativei Royal FrieslandCampina, se vor afla în luna octombrie în România pentru a interacționa cu fermierii implicați în program și a evalua împreuna oportunitățile de dezvoltare ale fermelor producătoare de lapte. În prima fază a programului sunt incluse 60 de ferme, acestea urmând a se alătura celor peste 2.000 de fermieri vizitați în cadrul programului derulat de FriesladCampina la nivel global în 9 țări.

Investiția pe care FrieslandCampina România o face în acest program va contribui in viitor la dezvoltarea fermelor, la creșterea calității laptelui colectat și la dezvoltarea abilităților de management ale fermierilor locali. FrieslandCampina România este astăzi unul dintre liderii de piață în domeniul produselor lactate cu aproape 600 de angajați. În România, compania a investit până în prezent peste 30 de milioane EUR și derulează parteneriate cu mai mult de 1.000 fermieri din 13 județe, de unde colectează anual aproximativ 100.000 tone de lapte.

Lansarea va avea loc în județul Cluj, la ferma AdaProd Com din localitatea Viișoara, în data de 15 Octombrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *