Grupul Aaylex obține o finanțare de 25 de milioane de euro

Aaylex Group a anunțat recent semnarea unei înțelegeri cu fondul de investiții Credit Value Investments (CVI) din Polonia și obține astfel o finanțare de 25 de milioane de euro.

Compania nu a dezvăluit direcția investițiilor dar susține că acordul îi va permite să-și mărească în mod considerabil capacitățile de producție, consolidând un business integrat vertical și poziția de lider regional, pe piața cărnii de pui. Aaylex deține unități de producție în nouă județe din România, printre care și două abatoare cu o capacitate de sacrificare de 4.000 și respectiv 12.000 de capete pe oră.

Grupul AAylex a raportat pentru anul 2017, venituri de 127 milioane de euro, în creștere de aproximativ 23,5%, față de anul precedent. Tot în 2017 grupul AAylex a exportat circa 30% din producția exploatației, devenind cel mai mare exportator de carne de pe piața românească. Printre principalele destinații străine ale companiei se numără Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Grecia, Cipru, Slovacia, Republica Cehă, Bulgaria și Macedonia. Pe piața internă, AAylex Group vinde produse din carne de pui sub brandul Coco Rico prin intermediul propriului lanț de magazine, precum și prin intermediul altor comercianți și clienți din segmentul HoReCa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *