Grupul TRANS OIL din Republica Moldova a luat un imprumut de 240 de milioane de dolari

Grupul companiilor TRANS OIL și un consorțiu bancar internațional au semnat pe 11 iulie 2018, la Paris, un acord privind un împrumut sindicalizat în valoare de 240 milioane dolari SUA pentru achiziționarea produselor agricole din recolta anului curent de la producătorii și agenții economici din Republica Moldova.

Din consorțiul bancar internațional, condus de banca Societe Generale Paris, mai fac parte băncile  ING Belgium,  UniCredit Bank Austria AG, Black Sea Trade and Development Bank, FIMBank p.l.c, Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden N.V., Arab Bank Ltd. si Banque Cantonale Vaudoise.

În sezonul care a inceput, Grupul TRANS OIL intenționează să cumpere peste 500 mii tone de semințe de floarea-soarelui, peste 1.2 milioane tone de cereale (grâu, orz, rapiță, porumb, mazăre) și peste 100 mii de tone de soia.

Grupul de companii Trans Oil este cel mai mare cumpărător și exportator de cereale și semințe oleaginoase din Moldova. Grupul detine: 16 silozuri de cereale în toată țara, cu o capacitate totala de stocare de peste 750 mii tone; 2 fabrici de productie a uleiului vegetal la Bălți și Ceadir-Lunga, cu o capacitate de procesare de 1,200 tone și, respectiv, 400 de tone de floarea-soarelui pe zi; 2 terminale cerealiere și un terminal pentru uleiul de floarea-soarelui în portul internațional Giurgiulești, precum și o serie de întreprinderi agricole, de transport si logistică, inclusiv în Ucraina, o flota proprie de vagoane  moderne, precum și o flota de camioane pentru transport de marfuri.

Recent, Grupul TRANS OIL a marit capacitatea de transbordare a produselor agricole cu pana la 1.600.000 tone pe an în portul internațional Giurgiulești si a pus in functiune o noua sectie de procesare a semintelor oleaginoase, care a dus la marirea capacitatii de procesare pana la 300 mii tone/an de floarea-soarelui la fabrica din Balti, cea mai mare fabrica de productie a uleiului vegetal din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *