INOVAGRIA, aplicația performantă a SIVECO pentru gestiunea eficientă a fermelor

Agricultura românească se dezvoltă, dar este loc de mai bine. Potențialul extraordinar al României continuă să fie subexploatat. Acum există soluții tehnice menite să îi sprijine pe fermierii români să crească profitabilitatea exploatațiilor agricole. O fermă modernă, cu profitabilitate crescută, implică nu doar prezență pe teren, resurse și muncă fizică, ci și multă muncă administrativă, cea din urmă dovedindu-se, adesea, mult mai dificil de gestionat. Luând în calcul aceste aspecte și bazându-se pe experiența de peste 10 ani pe care o au în dezvoltarea și implementarea soluțiilor IT performante destinate sectorului agricol din România, specialiștii din departamentul eAgriculture al SIVECO vin în sprijinul fermierilor prin intermediul INOVAGRIA, soluția IT menită să simplifice și să eficientizeze managementul unei ferme, în vederea creșterii performanței și a profitabilității.

Specialiștii SIVECO cunosc foarte bine nevoile fermierilor români. Prin sistemul de plată a subvențiilor creat de SIVECO s-au plătit, fără probleme, către fermierii din România, peste 2 miliarde euro doar în martie 2017. INOVAGRIA este o aplicație software 100% românească și 100% integrată, care conține toate modulele necesare pentru o gestiune completă a fermei. Aplicația este dedicată tuturor fermierilor, indiferent de dimensiunea fermei pe care o dețin. Pentru utilizarea ei, este suficientă folosirea unui navigator de web de pe un calculator sau chiar a unui dispozitiv mobil care are acces la internet. Aplicația include o serie de componente gândite în așa fel încât să cuprindă cele mai importante probleme cu care fermierii se confruntă în activitatea lor zilnică: depunerea cererilor de subvenție atât pentru sectorul vegetal, cât și pentru cel zootehnic, gestionarea contractelor de arendă, gestionarea lucrărilor agricole, registrul animalelor.
Având în vedere faptul că, de cele mai multe ori, fermierii întâmpină o serie de dificultăți în realizarea dosarului complet pentru obținerea subvențiilor de la APIA, INOVAGRIA are o componentă gândită în acest sens, foarte utilă în procesul de pregătire a documentației, care ajută la identificarea schemelor de sprijin potrivite, a documentelor necesare pentru fiecare schemă în parte, poate face o estimare a valorii totale a subvenției și poate transmite automat către sistemul IPA Online al APIA datele complete privind cererea unică, într-un format compatibil cu sistemul APIA.
Alte componente monitorizează terenurile agricole dintr-o fermă și conțin informații despre culturi, despre lucrările executate, despre producție, oferind totodată și acces permanent la hărțile terenurilor și culturilor. Există instrumente care simplifică procesul de gestiune a terenurilor în arendă, care eficientizează și controlează în mod permanent lucrările agricole din fermă, oferă cele mai bune soluții pentru procesul de fertilizare/erbicidare pe baza unei monitorizări permanente a terenului agricol, planifică producția la nivelul fiecărei parcele, propunând variante optime de culturi și gestionează activitățile de însilozare. Planul de producție al fermei poate fi elaborat prin intermediul componentei Normative, care permite inventarierea elementelor standard, cum ar fi numărul de mașini agricole, consumul de combustibil, necesarul de angajați, în timp ce componenta Monitorizare GPS asigură monitorizarea pe baza datelor GPS a mașinilor agricole și crește, astfel, eficiența supravegherii lucrărilor agricole.
Pentru că activitatea unei ferme nu se rezumă doar la sectorul vegetal, specialiștii SIVECO au elaborat și Registrul Animalelor, care se adresează sectorului zootehnic. Acesta permite înregistrarea exploatației zootehnice, precum și gestionarea informațiilor despre animale și evenimente personalizate asociate animalelor: crotalie, sex, dată de naștere, direcția de exploatare, rasă, specie, tratamente medicale, vaccinuri, montă și altele. Pot fi înregistrate, urmărite și analizate toate informațiile de bază despre animalele deținute, lucru foarte util pentru fermieri. Componentele INOVAGRIA pot fi utilizate independent sau în mod integrat. O fermă poate fi greu de gestionat și supravegheat în mod continuu, dar instrumentele pe care INOVAGRIA le pune la dispoziția fermierilor oferă această posibilitate. Astfel, specialiștii SIVECO au reușit să inoveze modul în care se desfășoară activitățile tradiționale, respectând două principii importante, regăsite și în sloganul lor: „Respectăm tradiția. Cultivăm inovația”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *