Pascal Cassecuelle, Country Division Head al companiilor combinate Bayer și Monsanto

Pascal Cassecuelle a preluat conducerea diviziei de Crop Science rezultată din combinarea Bayer și Monsanto, coordonând operaţiunile pentru grupul de ţări România, Bulgaria şi Republica Moldova. De asemenea, Pascal Cassecuelle rămâne în funcția de Director General al Bayer Romania și Senior Bayer Representative pentru Bayer la nivelul grupului de țări România, Bulgaria și Moldova.

„Planeta Pământ a lansat o invitație la cină în anul 2050 pentru 1 miliard de oameni, iar fermierii ar trebui să pună hrană pe mesele din întreaga lume și să crească producția cu 50%, confruntându-se în același timp cu consecințele schimbărilor climatice, eroziunii solului sau a deficitului de apă. Iar anul 2050 nu este departe, ci la doar 30 de recolte distanță. Vestea bună este că fermierii nu sunt singuri în fața acestei provocări formidabile, de a produce mai mult cu mai puțin. Acest lucru ne inspiră la Bayer Cropscience și astfel ne formulăm misiunea noastră de a „construi viitorul agriculturii pentru fermieri, consumatori și planetă.”, a spus Pascal Cassecuelle la momentul numirii sale.

Inovația este principalul motiv pentru care aceste două companii mari, Bayer și Monsanto, sunt împreună. Compania nou creată are capacități inovatoare semnificative, printre cei mai buni oameni de știință și un buget de cercetare și dezvoltare care este cu 50% mai mare decât cel al următorului concurent din piață*. Prin combinarea portofoliilor de semințe, produse de protecție a plantelor și a platformei digitale, ambiția Bayer este de a dezvolta soluții personalizate adaptate fiecărei ferme și fiecărui teren.

“Mă simt privilegiat să conduc noua noastră divizie combinată Cropscience pentru grupul de țări România, Bulgaria și Moldova, unde ocupăm poziția numărul unu și beneficiem de dezvoltarea puternică a Climate Corp pentru agricultura digitală și a facilității noastre pentru producția locală de semințe de la Sinești. De asemenea, vreau să menționez prezența puternică a diviziei Seminis în piața de semințe de legume. Principala mea prioritate pentru anul 2019, ca lider al noii organizații combinate, este aceea de a mă asigura că proiectăm echipa noastră din divizia Cropscience într-un mod în care veți continua să ne vedeți, ca pe un partener de încredere și un expert.”, a adăugat Pascal Cassecuelle.

Pascal Cassecuelle a preluat rolul de lider al diviziei Bayer Crop Science în februarie 2017, iar din august 2017 se află la conducerea Bayer pentru grupul de ţări România, Bulgaria şi Republica Moldova. În România, Bayer are 300 de angajaţi şi vânzări cumulate de aproximativ 280 milioane de Euro.

Bayer este o companie globală cu competenţe cheie în domeniul Ştiinţelor Vieţii, respectiv sănătate şi agricultură. Produsele şi serviciile oferite sunt special concepute pentru a fi în beneficiul oamenilor, contribuind la depăşirea provocărilor uriaşe pe care le presupune o populaţie globală în creştere şi îmbătrânită. Totodată, Grupul îşi propune să îşi îmbunătăţească profitabilitatea şi să creeze valoare prin inovaţie şi dezvoltare. Bayer s-a angajat să respecte principiile dezvoltării sustenabile, iar brand-ul Bayer este un etalon de încredere, autenticitate şi calitate, în întreaga lume. În anul fiscal 2018, Grupul avea aproximativ 117,000 de angajaţi şi a înregistrat vânzări de 39,6 de miliarde de euro. Cheltuielile cu capitalul s-au ridicat la 2,6 miliarde de euro, iar cele cu Cercetarea şi Dezvoltarea la 5,2 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *