Politici publice alternative în domeniul promovării exporturilor românești

Marți 02 iulie 2019, la Hotel Capital Plaza din București, s-a desfășurat Conferința de încheiere a proiectului “Elaborarea unei politici publice alternative în domeniul promovării exporturilor românești” – Cod SIPOCA 297, proiect cofinanțat din FSE prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) și implementat de Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc – APAR.

 La eveniment au participat reprezentanți ai părților interesate din cadrul ONG-urilor, operatorilor economici, precum și din mass media. În cadrul acestui eveniment au fost diseminate rezultatele obținute.

 Proiectul a fost demarat în luna august 2018, se desfășoară pe o perioadă de 12 de luni și are un buget total eligibil de 995.358,09 lei, din care valoarea nerambursabilă este de 975.450,93 lei.

Obiectivul general al proiectului a fost acela de a elabora o politică publică alternativă în domeniul promovării produselor românești la export precum și instruirea unui număr de 60 de persoane, personal din ONG-urile partenere și parteneri sociali ai acesteia.

 Prin implementarea activităților proiectului s-au obținut următoarele rezultate:

  • Realizarea unei analize de identificare a problemelor din domeniul promovării produselor românești la export
  • Platforma online – instrument independent de consolidare a dialogului social si civic, monitorizare si evaluare a politicii publice pentru promovarea produselor românești la export;
  • Propuneri pentru modificarea instrumentelor actuale care susțin promovarea exporturilor și o politică publică alternativa nouă elaborată și promovată în domeniul promovării produselor românești la export;
  • 61 de persoane din ONG-uri și parteneri sociali instruite în domeniul ”Elaborării politicilor publice”

Prin politica publica alternativa RO-EXPORT propusă către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat – MMACA ne dorim să facem din brandul de export al României nu numai un motiv de mândrie națională ci și un motor al economiei românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *