Politici publice alternative în domeniul promovării exporturilor românești

Marți 13 noiembrie 2018, între orele 9:00 – 13:00, la Hotelul Intercontinental din București, Sala Rapsodia, se va desfășura Conferința de lansare a proiectului “Elaborarea unei politici publice alternative în domeniul promovării exporturilor românești” – Cod SIPOCA 297, proiect cofinanțat din FSE prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) și implementat de Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc – APAR.

La eveniment vor participa reprezentanți ai părților interesate din cadrul ONG-urilor, operatorilor economici, autorităților publice centrale și locale precum și din mass media. Proiectul a fost demarat în luna august 2018, se desfășoară pe o perioadă de 12 de luni și are un buget total eligibil de 995.358,09 lei, din care valoarea nerambursabilă este de 975.450,93 lei.

Obiectivul general al proiectului este de a elabora o politică publică alternativă în domeniul promovării produselor românești la export precum și instruirea unui număr de 60 de persoane, personal din ONG-urile partenere și parteneri sociali ai acesteia.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Dezvoltarea capacității ONG-urilor și a partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea de propuneri alternative prin organizarea a 2 sesiuni de instruire în domeniul elaborarii  de politici publice.

2. Dezvoltarea de mecanisme și instrumente de consolidare a dialogului social și civic prin elaborarea unei platforme online de consultare publică.

3. Dezvoltarea de acțiuni de formulare și promovare a unei propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern în domeniul promovării produselor românești la export.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *