Produse culinare tradiţionale din Dobrogea – promovate la Palatul Parlamentului

Cele mai reprezentative produse culinare tradiţionale din Dobrogea au fost promovate, marţi, la Palatul Parlamentului, în cadrul evenimentului-proiect de lansare a mărcii „Produs Tradiţional din Dobrogea”, organizat de primarul Comunei Cumpăna, Constanţa, Mariana Gâju, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România.

La eveniment, a cărui primă parte a avut loc la Comisia de agricultură a Camerei Deputaţilor, au fost prezenţi parlamentari, reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, invitaţi.

Potrivit organizatorului, evenimentul este un prim pas în prezentarea produselor tradiţionale dobrogene, pentru obţinerea mărcii „produs tradiţional dobrogean românesc”, care să se comercializeze atât pe pieţele naţionale, dar mai ales pe cele internaţionale.

„Administraţia publică locală a comunei Cumpăna este iniţiatorul acestui proiect de obţinere a mărcii produsului tradiţional dobrogean, care nu se referă la altceva decât la constituirea asociaţiilor fermierilor din sectorul zootehnic, constituirea asociaţiilor gospodinelor din comuna Cumpăna, reprezentate ale acestei asociaţii fiind prezente astăzi la Parlament. Produsele culinare dobrogene sunt mai deosebite – după cum este bine cunoscut, Dobrogea, tărâm binecuvântat de Dumnezeu, este alcătuit din 17 naţionalităţi conlocuitoare. (…) Trăim toţi ca fraţii de sute de ani. Se impune astfel ca la nivel naţional, aşa cum fac toate statele membre ale UE, să ajutăm crescătorii de animale şi gospodinele să-şi promoveze produsele prin tradiţie şi arta culinară românească”, a afirmat Mariana Gâju, care a subliniat importanţa evenimentului într-un an în care România aniversează Centenarul Marii Uniri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *