DeccoShield protejează cultura de razele UV

În fiecare an se pierde o cantitate imensă de legume și fructe din cauza radiațiilor UV, care dăunează culturilor slăbindu-le. Din această cauză recolta va fi redusă, iar calitatea produselor alterată. Din fericire există un produs care filtrează razele dăunătoare, dar lasă razele solare benefice pentru culturi să ajungă la plante. DeccoShield se utilizează cu rezultate bune la culturile de mere, pere, roșii industriale, vie, caise, piersici, prune, nuci, pepene galben, pepene verde și ceapă.

Unul dintre cele mai importante criterii pentru obținerea unui randament bun în culturile de legume și fructe este gestionarea factorilor de stres care au efect nociv asupra plantelor. Factorii de stres contribuie la slăbirea, în unele cazuri chiar îmbolnăvirea plantelor, iar acestea vor trebui să-și consume energia pentru ameliorarea acestei stări. Chiar în cazul în care cultura vegetală reușește să supraviețuiască acțiunii acestor factori de stres, efectivul de plante va fi mult slăbit, iar produsul mai redus  cantitativ și de calitate inferioara. În cazuri extreme factorii de stres pot provoca distrugerea plantelor, ceea ce inseamna ca toate resursele investitite (terenul ocupat, rasadul, substante nutritive, ingrasaminte, apa pentru irigare si munca depusa) vor ramane fara rezultat.

Fără doar și poate, factorii de stres trebuie tratați cu atenție și precauție dacă vrem să ne menținem poziția de producător. Un astfel de factor distructiv, din păcate neglijat de mulți producători, este radiația UV. Aceste raze pot produce pierderi imense pe durata verii. Razele UV, care ajung la plante împreună cu razele solare pozitive, vor arde și supraîncălzi plantele și fructul aflat în etapa de coacere, reducând substanțial volumul recoltei și deteriorând calitatea produsului.

Mulți producători nu văd decât partea pozitivă a radiațiilor solare, iar cei care sunt conștienți de pericolele inerente ale razelor solare le consideră de cele mai multe ori un dat care se impune și nu poate fi modificat. Nu trebuie să acceptăm resemnați pierderile cauzate de radiațiile UV, pentru că există o metodă de protecție eficientă împotriva lor.

DeccoShield este un îngrășământ foliar de carbonat de calciu micronizat care formează o peliculă cu granulație ultra fină pe frunzișul și fructele culturii asigurând o acoperire uniformă a lor. Produsul aplicat în doză adaptată la etapele fenologice ale plantelor creează o peliculă omogenă cu ajutorul căreia va asigura protecția culturii împotriva razelor UV și a eventualelor arsuri solare, ameliorează creșterea temperaturii cauzate de razele solare și contribuie la creșterea cantității de lumină difuză. DeccoShield asigură un supliment de calciu absorbabil în mod direct și contribuie la creșterea volumului de dioxid de carbon indispensabil pentru frunziș în procesul de fotosinteză. Aplicând produsul vom reduce cu 3-4 °C temperatura vegetației și vom reduce și necesarul de apă al plantelor. Utilizarea DeccoShield contribuie la creșterea recoltei, la creșterea volumului de produse de calitate superioară și la reducerea pierderii cauzate de arsurile solare.

Este important de reținut că DeccoShield nu influențează efectele benefice ale razelor solare. Componenta benefică a razelor solare, necesară pentru dezvoltarea plantei și pentru obținerea unei recolte bune va ajunge fără nici o dificultate la celulele vizate ale plantelor. În schimb, produsul filtrează razele UV nocive și distructive, care reduc simțitor și profitabilitatea economică a culturii.

DeccoShield se utilizează cu rezultate bune la culturile de mere, pere, roșii industriale, vie, caise, piersici, prune, nuci, pepene galben, pepene verde și ceapă.

https://malagrow.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *