Răspunderea producătorului în domeniul gestionarii deșeurilor, temă de discuție la Conferința PRIA Environment 2023

Organizată pe 28 martie 2023, la Grand Hotel Bucuresti – sala Rapsodia, începând cu ora 9.30, Conferința PRIA Environment 2023 reunește companii din domeniul mediului, producători, retaileri, autorități centrale și locale. Dezbaterea se concentrează pe Ordonanța de urgență nr. 133 privind regimul deșeurilor, precum și a Legii serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006. Ce implică aceasta și ce trebuie să știe companiile? Care este rolul ANRSC, al primăriilor și al companiilor? Răspuns la aceste întrebări, dar și alte teme importante sunt incluse în agenda evenimentului, grupate pe 3 secțiuni specifice:

Colectarea deșeurilor și reciclarea

 • Ordonanța de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022. Rolul ANRSC
 • Vor fi atinse anul acesta țintele? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Forecast pentru 2023
 • Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației?
 • Rolul organizațiilor care implementează obligațiile privind răspunderea extinsa a producătorului in domeniul gestionarii deșeurilor?
 • Ce pot face companiile de reciclare, de colectare, autoritățile locale și cum arată astăzi sistemul pay as you throw astăzi?
 • Aplicațiile si tehnologia în general pentru o mai mare transparență în acest sector?

Taxa pe plastic

 • Obligațiile pentru aceasta trebuiau îndeplinite de acum câțiva ani
 • Cine va suporta această taxă și cum?
 • Care va fi rolul autorităților, dar al producătorilor, al comercianților și al celorlalte entități?

Răspunderea extinsă a producătorului

 • Modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare, organizațiile autorizate să implementeze obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului
 • Gestionarea tuturor deșeurilor de echipamente electrice și electronice, denumite în continuare DEEE, provenite de la EEE respective depozitarea deșeurilor, prin care sunt reglementate garanția financiară de mediu, fondul pentru închiderea și monitorizarea post închidere a depozitului de deșeuri, precum și modul de constituire a acestora pentru depozitele existente la data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 2/2021

În cadrul conferinței online PRIA Environment din 28 martie 2023 veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu, să aflați opiniile consilierilor juridici, experiențele participanților și punctul de vedere al asociațiilor și companiilor din domeniu.

Pentru detalii și înregistrare la eveniment: https://priaevents.ro/inregist…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *