Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial

Având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 8/09.04.2020 privind permiterea circulației în afara locuinței/gospodăriei a titularilor autorizațiilor/permiselor de pescuit comercial pe Dunăre/apele interioare/Marea Neagră în vederea desfășurării activităților de pescuit comercial și acvacultură, precum și pentru valorificarea/comercializarea produselor rezultate în urma acestor activități, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură atrage atenția tuturor pescarilor că în perioada de prohibiție trebuie respectate prevederile Ordinului nr. 43/310/2020 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibiție a pescuitului, precum si a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii in anul 2020.

Potrivit acestui ordin se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv si familial, pe o durata de 60 de zile, în perioada 04 aprilie – 02 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontiera de stat, pe o durata de 45 de zile, in perioada 19 aprilie – 02 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în ordin.

Menționăm că prevederea O.M. nr. 8/2020 a fost introdusă în baza solicitării Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură pentru a permite desfășurarea activităților specifice pentru angajații care lucrează în fermele de acvacultură, inclusiv deplasarea pentru valorificarea producției de pește.

ANPA precizează că toți pescarii sunt obligați să respecte prevederile Ordinului de prohibiție, care rămân în vigoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *