Serviciul Digital RHIZA oferit GRATUIT pentru a reduce deplasările în afara fermei

Având în vedere recomandările autorităților, dar și regulile pentru protecția fermelor, elaborate de MADR pentru protejarea împotriva COVID-19, compania AGRII vine în ajutorul fermierilor oferind în mod GRATUIT, pentru o perioadă de 3 luni, pachetul RHIZA Digital, din cadrul serviciului de Agricultură Digitală RHIZA.

Ce conține Pachetul Rhiza Digital?

Acces la platforma Contour – se va crea un cont de utilizator, în care vor fi introduse toate parcelele contractate. Prin intermediul platformei Contour, utilizatorul are acces la date meteo de precizie (temperatura aerului, precipitaţiile, temperatura solului, viteza vântului, cantitatea de apă din sol, gradul de accesibilitate cu utilajele în câmp), imagini satelitare NDVI, NDVI Early, Clorofilă, GCVI;

Aplicația Contour – aplicație mobilă pentru telefon sau tabletă de monitorizare a culturilor. Cu ajutorul acesteia se pot accesa imaginile satelitare și se pot face notații în câmp cu ajutorul sincronizării GPS.

Platforma și aplicația Contour, vor avea un cont comun și vor putea fi instalate și accesate de un număr nelimitat de utilizatori din cadrul fermei.

Cum vă poate ajuta serviciul RHIZA Digital?

Monitorizând imaginile NDVI se reduce la minim deplasarea în câmp. Astfel se identifică zonele cu probleme, iar fermierul sau reprezentantul fermierului se va deplasa direct în acele zone. De asemenea, în momentul în care se observă apariția petelor galben/roșii, în mod ”anormal” în anumite zone, acestea pot indica: un atac incipient de boală sau de dăunători, iar  în acest context fermierul se poate deplasa exact în acele zone utilizând funcția de GPS, din cadrul aplicației. În acest fel, poate identifica problema și apoi interveni în soluționarea ei.

Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească fermierii pentru a primi acest serviciu gratuit este să fie client de semințe și de produse pentru protecția plantelor AGRII România (Comfert/Redoxim) în anul 2020 – fără limită de valoare și volum.

Pentru instalarea serviciului este nevoie ca fermierul:

•    Să trimită hărțile digitale din contul APIA;

•    Să semneze acordul GDPR și să-l trimită scanat.

Se va oferi consultanță telefonică și online tuturor ce vor primi acest serviciu pe durata acestor 3 luni.

Pentru detalii suplimentare referitoare la modul de trimitere a hărților, pentru a primi formularul de acord GDPR sau pentru consultanță tehnică vă rugăm contactați tehnic@agrii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *