Uşurează-ţi munca cu semănătorile Poettinger Terrasem, semănare direct în mulci

Semănătorile pneumatice Poettinger TERRASEM pentru semănat direct în mulci reprezintă varianta eficientă de a folosi un singur utilaj şi a termina la timp însamânţarea pentru o recoltă bogată. Practic printr-o  singură trecere a utilajului se efectuează trei lucrări: prelucrarea, compactarea şi însămânţarea solului pe lăţimi de lucru de la 3 m până la 9 m. Grapa cu discuri scurtă, pachetul unic de compactare cu pneuri şi echipamentul de însămânţare cu dozare mecanică şi distribuţie pneumatică asigură un rezultat optim al lucrărilor. În afară de depunerea exactă a seminţelor datorită brăzdarelor cu discuri duble DUAL-DISC montate pe paralelogram şi a roţilor de tasare şi reglarea adâncimii, acest tip de semănătoare convinge prin adaptarea unică la condiţiile solului, sistemul central de reglare a forţei de apăsare pe brăzdar de 40 până la 120 kg/brăzdar, un buncăr de mare capacitate pentru seminţe și elemente de comandă inteligente. Semănătorile TERRASEM sunt utilaje universale care pot fi folosite atât pentru semănatul direct în mulci cât și pentru semănătul convenţional. La întoarcerile la capăt de parcelă şi pentru transport semănătoarea se sprijină pe 2 perechi de roţi ale pachetului de compactare.

NHR Agropartners pune la dispoziţie o gamă largă de semănători din gama TERRASEM R3, R4, C4, C6, C8, C9, cu lăţimea de lucru  începând de la  3 m pânâ la 9 m cu  24, 32, 48, 64, 72 de rânduri la 12,5 cm. Buncărul pentru seminţe are capacitatea de 3000l/3950l la modelele de 3 – 4m şi 4000 l/5100l la modelele de 6 – 9m. Semănătorile din clasa C sunt rabatabile în timp ce semănătorile din clasa R sunt rigide. Ambele clase oferă o manevrabilitate sporită şi un plus de stabilitate atât pe terenul agricol cât şi pe drumurile publice.

Cuplajul este bine gândit și rapid

Bara de cuplare este prevăzută cu bolţuri de montaj cat. II/2 şi III/3. Astfel, mașinile pot fi montate la orice tip de tractor, fără cheltuieli suplimentare. O articulaţie rotativă robustă cu compensare axială între grapa de nivelare cu degete elastice şi bara de tracţiune permite un unghi de viraj de până la 900 , chiar şi în cazul tractoarelor cu anvelope duble sau late. Ca dotări suplimentare se oferă o instalaţie de frânare pneumatică sau hidraulică, ceea ce garantează siguranţă până la viteza maximă admisă de deplasare de 40km/h. Cu aceste dotări sunt îndeplinite prevederile legale de circulaţie pe drumurile publice a utilajelor agricole. Conceptul de semănătoare în mulci TERRASEM de la Pöttinger, echipată cu grapa cu discuri scurtă extrem de eficientă, echipamentul de compactare cu pneuri, unic în industrie și echipamentul de semănare reunește în mod perfect etapele de prelucrare a solului, compactare şi semănare. Sistemul de copiere pozitivă şi negativă a configuraţiei terenului este un element în plus care garantează uniformitatea adâncimii de semănare.

Grapa cu discuri eficientă pentru prelucrarea exactă a solului

Pentru o însămânţare bună: germinare şi creştere uniformă a plantelor, specialiştii recomandă un pat germinativ nivelat, cu un strat de sol mărunţit în partea superioară până la adâncimea de semânare.

Pregătirea solului este asigurată de o grapă cu discuri dispuse pe două rânduri, cu discuri concave, netede sau crenelate. Grapa cu discuri poate fi utilizată și pe solurile grele sau cu un conţinut ridicat de resturi vegetale.  Discurile cu diametrul de 580 mm afânează solul pe întreaga suprafaţă și lasă în urmă un orizont de însămânţare cu pământ mărunţit optim. Prelucrarea uniformă a suprafeţei cu depunerea pământului fin în orizontul de semănare va fi benefică pentru o răsărire uniformă a plantelor. Primul rând de discuri prezintă în plus posibilitatea de reglare în adâncime independent de al doilea rând.

Partea din mijloc este unitatea centrală, elementele exterioare rabatabile au la modelele din clasa C lăţimi de 0,50 m, 1,50 m, 2,50 sau 3,0 m și au o libertate mare de mișcare. Siguranţa la pietre este activă non-stop.  Discurile sunt montate pe un cadru rectangular cu pereţi groși. Patru rulouri elastice din cauciuc cu diametrul de 40 mm permit devierea discurilor la coliziunea cu pietrele. Pe un braţ sunt fixate câte două discuri asigurându-se protecţia discurilor. Montarea discurilor pe rulmenţi cu bile, dispuşi pe două rânduri, capsulaţi și perfect etanșaţi cu o garnitură casetată nu necesită întreţinere.

Adaptarea la conturul terenului

Secţiile de semănare se montează prin sistemul de prindere în 3 puncte pe cadrul pachetului de roţi de compactare. Secţiile de semănare se poate adapta la denivelările terenului

Sistemul paralelogram al secţiilor de semănare şi cadrul pachetului de roti de compactare  duc la o serie de avantaje printre care se numără: adaptarea exacta la condiţiile de teren prin ghidajul pe contur al discului şi presiunea reglată la unitatea de semănare şi braţele brăzdarelor pe bara portbrăzdare au aceeaşi lungime, în ciuda modificării configuraţiei terenului – forţa de apăsare a brăzdarului rămâne constantă.

 

Structura din trei elemente asigură adaptarea perfecta la condiţiile de teren, la o lăţime mare de lucru

Pentru o sămănătură  de succes este nevoie de unelte bine corelate între ele pentru rândul de semănare, depunerea seminţelor şi acoperirea acestora. Câmpurile laterale rabatabile ale grapei cu discuri, pachetul de roţi  şi echipamentul  de semănare urmează conturul terenului. Utilajele se adaptează în sus și în jos în unghiuri de până la 5°. Câmpurile rabatabile sunt pretensionate cu ajutorul acumulatoarelor hidraulice cu  azot, astfel se atinge distribuirea uniformă a presiunii pe întreaga lăţime de lucru în orice poziţie.

O prelucrare a solului pe întreaga suprafaţă este astfel garantată. Presiunea pe brăzdar este reglată centralizat cu ajutorul unui cilindru hidraulic. Adâncimea de depunere poate fi reglată centralizat prin intermediul unui clichet cu ajutorul unităţiiîn trei puncte.

Operare inteligentă

Modelele Terrasem C3, C4, C6, C8 şi C9  sunt concepute standard pentru tractoarele cu ISOBUS. Dozarea se realizează electric, iar măsurarea distanţei se realizează cu ajutorului senzorului radar sau a semnalului de pe tractor. În cazul în care tractorul nu este echipat cu ISOBUS, sunt disponibile două terminale de operare ARTIS şi ARTIS+. Ambele sunt compatibile cu ISOBUS şi oferă acţionarea funcţiilor direct prin intermediul aparatelor de comandă ale tractorului. Ambele terminale conţin un sistem de predozare, calibrare electrică, reglarea infinit variabilă a cantităţilor de seminţe, supravegherea suflantei şi a axului de dozare, măsurarea nivelului de boabe din buncăr, supravegherea fluxului de seminţe şi bază de date a materialului semincer.

Semănătorile Poettinger TERRASEM sunt comercializate  în România de către NHR Agropartners, importator de utilaje agricole de înaltă calitate. În prezent NHR Agropartners  deţine o reţea de 13 filiale care oferă gamă completă de , servicii: vanzare utilaje agricole şi piese de schimb, ateliere de reparaţii şi echipe mobile de intervenţii, mai mult de 220 de angajati şi în portofoliu mărci de top distribuite exclusiv cum ar fi DEUTZ-FAHR, JCB AGRI, Poettinger, Hardi, Bogballe, Einboeck pentru a numi doar câteva dintre acestea. În activitatea NHR Agropartners pilonii de bază îi reprezintă stabilitatea şi sustenabilitatea, respectful faţă de client, încrederea în relaţiile construite, seriozitate şi cu certitudine, perspectiva în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *